tiistai 12. helmikuuta 2019

Rento Curacao



Torstaina aamulla herättiin ennen kukonlaulua ja pyyhkäistiin taksilla Aruban lentokentälle. Tajuttiin vasta aamulla herätessä, että laukut pitää jättää kentällä jo 1,5h ennen koneen lähtöä, ja me hölmöt oltiin varauduttu vaan tuntiin, joten vähäsen tuli kiirus ja sai jännittää, että vieläkö ne meidän laukkuja huolii samalle lennolle. Vähän myöhässä oltiin, mutta ei tullut minkäänlaisia vastalauseita tiskin takana. WinAirin lento Curacaolle kesti reilu puoli tuntia, siinä ei paljon päikkäreitä kerennyt ajatellakaan.




Taksi jälleen alle ja matkalle kohti Willemstadia ja Scuba Lodge hotellia.
Päivä oli vasta hädintuskin valjennut ,joten tietenkään ei huoneeseen päästy vielä moneen tuntiin. Jätettiin laukut hotellille säilöön ja lähdettiin vähän tutkimaan kaupunkia.




Tosi nättejä värikkäitä rakennuksia ja historian havinaa on paljon, sekaan mahtuu myös purkukunnossa olevia raunioita. Pysähdyttiin erääseen kuppilaan, jossa mainostettiin 5 dollarin mojitoja ja viihdyttiinkin tässä paikassa niin hyvin, että tultiin myöhemmin takaisin vielä kaksi kertaa. Dock Bar & Grillin tarjoilijat olivat erittäin ystävällisiä, juomat hyviä (Pina Colada 💖, taivaallista!!) ja myös lounaaksi syöty satay kanaa maapähkinäkastikkeessa oli loistava! Alettiin pian kutsua paikkaa meidän kantikseksi :)


Käytiin kävelemässä toispuoljokkee myös, seurattiin miten siltaa liikutettiin useamman kerran laivojen tieltä pois ja aina jotkut urpot jäi sinne sillalle jumiin, kun ne ei tajunneet useista sireenihuudoista huolimatta tulla sieltä pois. Me oltiin sentäs fiksuja.












Tehtiin myös pakollinen visiitti vanhanaikaiselle kasinolle häviämään 10$, ja otettiin yhdet kylmät juotavat paikallisella torigrillillä ennen kuin käveltiin takaisin hotellille. Päivä oli kuuma ja aurinkoinen ja me ei aamulla tajuttu laittaa aurinkorasvaa ollenkaan, kun pimeään aikaan lähdettiin liikenteeseen. Vaikka koitettiin pysyä varjossa normaalia enemmän niin silti tuli turpiin auringolta, etenkin Teijalle.
Makeet rajat muikkelilla
Hotellilla saatiin pieni esittelykierros ystävälliseltä henkilökunnalta, hotellin alue oli aivan fantastinen kahdella uimaaltaalla ja omalla pienellä biitsillä ja kahdella ravintolalla varustettuna. Hotellin ravintolassa tarjoiltiin meille tervetulodrinkiksi Frozen Mojito, tosin epäillän vahvasti että se tehtiin ilman alkoholia. Mene ja tiedä, hyvää se oli! Huone ei ollut vielä valmis ja istuttiin hotellin ravintolassa odottelemassa hyvien drinkkien ja maailman parhaan nacholautasen äärellä parisen tuntia.








Hotellin rannasta pääsi sukeltamaan tai snorklaamaan, mutta merenkäynti oli vähän turhan raskasta tämmösille noviiseille.
Hotellilta näki hyvin Willemstadin satamaan tulevat ja sieltä lähtevät risteilyalukset.

Huoneeseen päästyämme oltiin aika poikki, joten otettiin päikkärit ja kirjoitettiin blogia ja odotettiin ,että päästään taas syömään. Käytiin myös kuvailemassa auringonlaskua hotellin Infinity poolilla. Scuba Lodgen ravintola järjestää joka torstai grilli-illan, jolloin a-la-carte listaa ei ole vaan grillistä saa neljää eri pääruokaa, lihaa, kalaa, kanaa ja makkaraa ja siihen päälle useita lisukketia ja salaattia. Buffet meiningillä homma toimi ja maksettiin 25$ per naama. Nälkäiseksi ei tarvinnut jäädä.

Tämä odotti kun päästiin huoneeseen :)








Päivällisen jälkeen vetäydyttiinkin yöpuulle rättiväsyneenä.

Teija heräili hyvissä ajoin perjantaiaamuna nauttimaan hotellin aamupalasta, allasalueesta ja auringosta, Jari nukkui ruususenunta pitkälle iltapäivään. Sieltä se kuitenkin heräili ja liittyi auringonpalvojiin altaalla. Uiskenneltiin, kuvailtiin paljon ja otettiin ihan rennosti. Lounaaksi syötiin kanatäytteistä leipää ja jatkettiin päivää vielä altaalla. Iltasella käytiin hotellin yhteydessä olevassa toisessa baarissa juomassa yhdet drinkit ja päivällisaikaan uskaltauduttiin jo syömään johonkin muullekin kuin hotellille =D. 27 Curacao baari/grillistä löytyi happy hour klo 18-21 jolloin burgerin ostaja sai juoda olutta puoleen hintaan tuon ajan. Hassusti kaikki oluet myydään täällä 0,25l joten yhdellä ei tule kuin janoiseksi!













Jammailua









Ihmeteltiin kantiksessa kaupungin hiljaisuutta. Olihan sentään perjantai-ilta ja ei oikein ketään missään. Joku paikallinen festari on vienyt kaikki asiakkaat.... Saatiin sentään ihastella paikallisten teiniviiksien korttelirallia. Luu ulkona huudattavat waggawagga reajea musiikkia täysillä autoistansa =)
Istuskeltiin vielä yhdet juomat oman hotellin terassilla ja ihmeteltiin tähtitaivaan asentoa.



Viimosen Curacao-päivän ohjelmana oli vihdoinkin kokeilla taas tuota snorklaamista. Vähän arvottiin opastetun retken ja omapäisen häröilyn välillä ja päädyttiinkin suhailemaan taksilla caracas bayn lähistölle ihailemaan upotettua hinaajaa. Vähän totuttelua taas vaatii hengittäminen veden alla mutta selvisimme hienosti ja vedenalainen maailma on todella komeaa katseltavaa!

Tässä pieni videopätkä tuolta reissulta.



Tuossa laivan edustalla snorklailtiin



Vesileikkien jälkeen käppäiltiin viereisellä linnakerauniolla kuvailemassa ja ihastelemassa maisemia, jonka jälkeen soitettiin sama taksikuski hakemaan meidät takaisin hotellille. Auringonlaskua odotellessa taas nacholautanen naamariin ja yleistä rentoilua altaalla.














Lomailussa parasta on töistä poissa oleminen ja syöminen. Illan ruokapaikka olikin todellinen lottovoitto, Chez Ray. Paikassa oli henkilökuntavaje joten kokki hoiti myös tarjoilut ja ihan siedettävästi hoitikin. 50$ hintaan saatiin juomat, loistava pihvi ja täydellinen kana syötäväksi =). Käykää ihmiset täällä!



Tähän kuvaan livahti myös meidän fantastiset kyvyt omaava kokkimme/tarjoilijamme :)

Hetki ennen nukkumaanmenoa InselAir perui meidän lennon (15h ennen lähtöä) eikä kukaan vastaile siellä päässä puhelimeen. Ne on siirrelly meidän lennon ajankohtaa jo kolmeen otteeseen ja paikallisetkin kutsuu yhtiötä CancelAir:ksi =)
Onneksi tutulta ja turvalliselta WynAirilta löytyi helposti paikat kahdelle samantien. Täytyy kikkailla matkavakuutuksesta rahnat takaisin lentämättömistä lennoista...

Viimeisenä aamuna Curacaolla vietettiin hetki aikaa altaalla, ja huoneen luovutuksen jälkeen käytiin vielä tekemässä viimeiset shoppailut ja juomassa kantiksessa viimeiset mojitot ja pina coladat.

On huonommissakin maisemissa aamukahvit juotu :)

Jarilla reppu täynnä syntejä vissiin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti